top of page
Lazerle Damar Silme

Vücutta ki toplardamarların kanı kalbe taşıyamaması durumunda kanın damarlarda birikmesi sonucu bu kısımdaki damarların daha belirgin hale gelmesidir. Çok fazla ayakta durmak, ayaklar yere değmeden oturmak, güneş, sıcak, hormonsal bozukluklar, bazı ilaçların kullanımı gibi etkenler kılcal damarların belirginleşme sebepleri arasında sayılabilir. Yerçekiminin etkisi ile bacaklarda daha fazla görülür.Kadınlarda erkeklere nazaran daha fazla gözlemlenmektedir.

Günümüzde ince kılcal damarları yok etmek için lazer uygulamaları ile başarılı sonuçlar alınmaktadır. Kılcal damarların tedavisinde lazer ışını cilde gönderilirken diğer bir taraftan soğutucu uygulanarak kılcal damarın büzüşerek yok olması amaçlanır.

 

Lazerle tüm kılcal damarlar silinebilirmi?

Çapı 4 mm.’yi geçmeyen, mor, lacvert, koyu mavi damarlada daha başarılı sonuçlar alınmaktadır.

 

Damar silme işleminden sonra hemen sonuç görülür mü?

Lazerle damar silme işlemi sırasında damarın solduğu ve büzüştüğü hemen görülebilir, fakat kesin sonuç 1 ay içinde gözlemlenir.

 

Lazerle damar silme bir seansta sonuç verir mi?

Bu kişiye göre değişmekle beraber, 2-3 seans tedaviye devam edilebilir.

 

Tedavi ne kadar sürmektedir?

Tedavi edilen alanın büyüklüğüne göre değişmekle beraber, tedavi süreleri çok kısadır.

 

Damar silme ağrılı bir tedavimidir?

Çok fazla ağrı hissedilen bir tedavi değildir. Uygulama sırasında hafif bir ağrı hissedilir. Gerekirse lokal anestezi kremleri kullanılabilir.

 

İşlemden sonra istirahat gerekir mi?

İşlemden sonra istirahat gerekmez, kişi günlük hayatına devam edebilir. İşlem yapılan bölge bir hafta boyunca sıcaktan, güneşten korunmalı ve kese, peeling gibi işlemler yapılmamalıdır.

 

Lazerle damar silme işleminin yan etkileri nelerdir?

Lazerle kılcal damar tedavisinin yan etkileri çok azdır, fakat bazı vakalarda cilt renginde değişiklik, kabuklanma veya enfeksiyon olduğu görülmüştür.

 

Lazerle kılcal damar tedavisinde hangi lazer cihazları kullanılabilir?

Lazerle kılcal damar tedavisinde kullanılan lazerlerden bazıları şunlardır: Nd-Yag Lazer, Q-Switched Lazer, Diode Lazer, Pulse Dye Lazer, vb.

bottom of page