top of page
Dolgu

Zamanla yerçekiminin ve yaşlanmanın etkisiyle ciltte oluşan kırışıklık ve çukurları doldurmak için dolgu maddeleri ile deri altına yapılan enjeksiyona dolgu işlemi denir.

Dolgu enjeksiyonun uygulandığı bazı durumlar:
Dudaklar kalınlaştırmak ve dolgun bir görünüm vermek
Yanakla burun arasında ki gülümseme çizgilerini gidermek
Yanakları ve elmacık kemiklerini dolgunlaştırmak
Burundaki eğrilikleri görsel olarak düzeltmek
Çene ucunun görünümünü düzeltmek
El sırtındaki kırışıklıkları azaltmak
Göz altı çukurlarını gidermek

Günümüzde üretilen dolgu maddelerinin birçoğunun temelini, Kollajen veya hyaluronik asit oluşturur. Dolgu maddeleri 3 grupta toplanabilir, geçici dolgu maddeleri, kalıcı sentetik dolgu maddeleri ve yağ enjeksiyonu ile yapılan dolgular.

Dolgu maddesi enjekte edilmeden önce lokal anestezi uygulanır. Dolgunun enjeksiyonu 15-20 dakika süren kısa bir işlemdir. Etkisi işlemden hemen sonra gözlemlenir.

 

 

Dolgu işleminin etkisi ne kadar sürer?

Bu yapılan dolgu maddesinin özelliğine göre değişir. Geçici dolgular 4-12 ay arasında etkin olurken, 36 aya kadar etkin sentetik dolgularda vardır.

 

Dolgunun yan etkisi var mıdır?
Dolgu işleminden sonra bazı kişilerde birkaç gün enjeksiyon bölgesinde ödeme bağlı şişlikler görülebilir. Bu şişlikler bir süre sonra kaybolacaktır. Dolgu yapılan bölgede hafif kızarıklık, şişlik ve ağrı olabilir.

 

Dolgu işleminden sonra günlük hayatıma hemen dönebilir miyim?
Tabi ki günlük hayatınıza hemen dönebilirsiniz. Sadece dolgu yapılan bölgeye doktorunuzun tavsiyelerine göre davranmalısınız.

bottom of page