Mezoterapi
Klasik farmakolojik ilaçların, vitaminlerin, minerallerin, aminoasitlerin, enzimlerin bir kokteyl halinde derinin orta tabakasına (mezoderm) enjekte etme işlemine mezoterapi denir. İlk defa 1952 yılında Fransa’da uygulanmış ve 1987 yılında Fransa’da geleneksel tıbbın bir parçası olarak kabul görmüştür.
Bu yöntemin tercih edilme sebebi kokteyl halindeki ilaçların çok küçük dozlarla istenilen bölgeye enjekte edilmesidir. Bölgesel uygulanması sayesinde sonuçların hızlı ve etkili olmakta ve yan etkiler çok az gözlemlenmektedir.
Mezoterapi bölgesel incelme, selülit, yüz gençleştirmede, saç dökülme sorunlarında, cilt kırışıklıklarında, cilt çatlaklarında, yara izlerinin azaltılması gibi tedavilerde kullanılmaktadır.
Herkes mezoterapi yaptırabilir mi?
18 yaş üzerinde ki sağlıklı herkes mezoterapi yaptırabilir. Diyabet ve hemofili hastaları mezoterapiye uygun değildir.
Tedavi esnasında çok acı hissedilir mi?
Uygulama yapılan kişiler genelde acıdan çok şikayetçi olmazlar sebebi ise kullanılan iğnenin, çapının çok ince ve boyunun kısa olmasından ötürü fazla ağrı hissedilmez. Eğer uygulama yapılan kişi ağrıdan şikayet ederse lokal anestezi kremleri kullanılabilir.
Mezoterapi uygulamasından sonra işe dönebilir miyim?
İşlemden sonra günlük hayatınıza hemen dönebilirsiniz. İşlemin yapıldığı gün sıcak duş almamak gerekir.
Sonuç almak için kaç seans mezoterapiye ihtiyaç vardır?
Genelde bölgesel incelmede sonuç almak için 10-15 seansa ihtiyaç vardır. Spor yapan kişilerde daha çabuk sonuca ulaşılabilir.
Mezoterapinin yan etkileri nelerdir?
Hafif kızarıklık, yanma, kaşıntı ve morluk görülebilir. Bu yan etkiler çok hafif ve geçicidir. Morluklar ise 1 haftada kaybolmaktadır.