top of page
PRP (Plazma)

Vücudumuzda herhangi bir hasar oluştuğunda; hasarlı dokunun iyileşmesi için trombositler yani plateletler kan dolaşımı sayesinde hasarlı dokuya ulaşır ve iyileşme sürecini başlatırlar. Cildimizin yaşlanması veya özelliğini kaybetmesi durumunda, vücudumuzun kendi kendini tedavi ediyormuş gibi davranmasını sağlamaya çalışabiliriz. Vücudumuzun kendi kendini tedavi etme sürecinin başlaması için bir tetiklemenin olması gerekir. PRP (Plazma) uygulaması ile elde edilen plateletler sayesinde büyüme hormonu tetiklenerek iyileşme sürecinin başlaması sağlanır.

PRP Uygulamasının yapılış şeklide şu şekilde tarif edilebilir: PRP (Platelet Rich Plasma) uygulamalarında kişiden küçük bir miktar kan alınır, bu kan PRP kitinde ki tüpe konularak yüksek hızla santrifüj de çevriler. Bu sayede ayrıştırılan yüksek miktarda trombosit içeren kısım aynı kişinin cilt altına enjeksiyon yöntemi ile uygulanır.

PRP yani zenginleştirilmiş plazma tedavilerinde amaç, büyüme faktörleri sayesinde kök hücrelerin göçünü ve çoğalmasını sağlamaktır. Bu sayede enjeksiyon yapılan dokularda yenilenme meydana gelmesi hedeflenir. PRP uygulamalarının tercih nedenlerinin başında kendi kanınızdan üretildiği için alerji riski yoktur.

PRP (Plazma) tedavisi hangi alanlarda kullanılır?
Estetik tıp, antiaging, ortopedi, iyileşmeyen yaraların iyileşmesi gibi birçok alanda kullanımı gün geçtikçe artması beklenmektedir.

 

Zenginleştirilmiş plazma tedavilerinde etki ne zaman hissedilir?
PRP uygulamalarının toplam 3 defa, 6’şar hafta aralıkla yapılması uygun görülmektedir. İlk uygulamadan sonra ciltte parlaklık hissedilir. Ama asıl etki üçüncü seanstan sonra hissedilecektir. Seanslardan sonra etkinin 18 ay kadar sürmesi beklenmektedir.

 

PRP uygulaması kimlere yapılmaz?

Kanser öyküsü olan, kanında platelet miktarı az olan kişilere PRP uygulaması yapılamaz.

PRP işleminden sonra iyileşme süreci ne kadardır?
Her hangi bir iyileşme süreci yoktur, uygulama yapılan kişi hemen günlük hayatına dönebilir.

 

PRP uygulaması ne kadar sürede yapılıyor ve ağrılı bir yöntem midir?

PRP seansları toplam 30-40 dakikada yapılmaktadır. Ağrılı bir yöntem değildir. Sadece enjeksiyon ağrısı olmaktadır.

bottom of page